A traditional recipe for the potato lovers. A dry subzi goes well with sambar rice or curd rice.
Ingredients :-
- Potato - 4 medium
- Grated coconut - 4 tbsp
- Green chillies - 3 nos
- Ginger - 1/2" piece
- Salt to taste
- Oil for tempering
- Mustard seeds
- Urad whole
- Curry leaves
- Asafoetida powder - 1 pinch
- Pressure cook potatoes for 3 whistles. Cool and peel the skin. Gently mash it into rough medium pieces
- Dry grind the grated coconut, green chillies without water.
- Heat oil, add mustard seeds. When it starts spluttering, add whole urad, curry leaves, hing powder.
- When urad turns golden brown, add the potato pieces and ground coconut masala, salt
- Cover and cook for two minutes by stirring in between.
- Yummy potato curry / Podimas ready
PS : You can also squeeze in few drops of lemon before serving which adds to the flavour & taste and make it more yummy.
This is also my favourite item.
ReplyDeletePlease add this one also in the list of pending items, to be supplied to GOPU.
இதில் செய்யப்படும் காரக்கறி எனக்கு என்னவோ அதிகமாகப் பிடிப்பதில்லை.
பச்சைமிளகாய், கருவேப்பிலை, வெங்காயம், கடுகு, உளுந்தம்பருப்பு தாளித்து, நிறைய எண்ணெய் ஊற்றி செய்யப்படும் உ.கி. பொடிமாஸ் என்றால் அது தனி ஜோர் தான்.
குழம்புமா உப்புமா [பச்சை மாவுப் பொடி உப்புமா] மாதிரி அப்படியே எடுத்துக்கொண்டு போய் முழுவதுமாகக் காலி செய்துவிடுவேன்.
Thanks for sharing .... Mira.
GOPU
delicious podimas and my favourite too.
ReplyDeletemine and my hubby's all time favourite..we prepare this every other weekends..making with some slight changes every time..the pic inspires me to do it right now..:))
ReplyDeleteTasty and yummee and deliciously mouthwatering dear !!
ReplyDelete